Takács Tündének hívnak, 23 éve aktívan alkotok, porcelánfestő lévén szeretek aprólékos, pontosságot igénylő munkát végezni.

Négy évvel ezelőtt láttam először szárított korsótökből készített lámpát, fogalmam nem volt róla, miből készült. Annyira megtetszett, hogy nem hagyott nyugodni, ki kellett derítenem, mi az alapanyaga és hogyan, milyen technikával lehet megmunkálni. Elég hosszadalmas tanulási és kísérletezési folyamat vette kezdetét.

A lámpások készítése előtt dolgoztam herendi porcelánfestőként, majd kerámiát festettem évekig.

A lámpák készítése egy örömteli, izgalmas alkotási folyamat számomra, különleges hangulatot varázsolnak bárki otthonába, nappali fényviszonyoknál is gyönyörűen mutatnak. Elkészítésük hosszadalmas folyamat, napokig vagy akár hetekig eltarthat. Különféle szárított tökökből készítem őket, szeretek ezzel a természetes alapanyaggal dolgozni és új életre kelteni újra és újra egy kiszáradt tököt. Minden darab más és TÖKéletlenül TÖKéletes, akárcsak mi magunk. Az előforduló kis bemélyedések, domborulatok segítenek a minták tervezésénél. A szárított lopótök mindenféle kezelés nélkül is különösen tartós anyag.
A mintáim áramlóak, folyamatosak, változatosak egy lámpáson belül is, így mindig forgathatjuk, attól függően, melyik része tetszik épp a legjobban.